Buurt Energie Systeem

Buurt Energie Systeem

Opdrachtgever: Alliander

Omschrijving: Translyse vertegenwoordigt Alliander als Innovatiemanager in een warmtetransitie-project in de Bomenbuurt-Oost in de wijk Hengstdal in Nijmegen. Samen met de bewoners, de gemeente Nijmegen en de woningbouwcorporatie Woonwaarts wordt gewerkt aan een Buurt Energie Systeem (BES) om circa 500 woningen van het aardgas af te halen.

Het concept van het BES bestaat uit een Modulair Energie Systeem (warmtebron) en een warmtenet beiden in eigendom van de bewoners: warmte door en voor de buurt. Doordat de bewoners, als ze lid zijn van de coöperatie, zelf invloed kunnen hebben op het warmtesysteem, duurzaamheid en tarieven, is dit een innovatieve wijze van verduurzaming in de bestaande bouw. Het project heeft BZK subsidie gekregen onder het Programma Aardgasvrije Wijken.

Meer informatie is te vinden op: Buurt Energie Systeem – Buurt energie systeem

Kunnen wij u helpen?

Wij helpen u grip krijgen op ingewikkelde materie en bij het maken van de juiste technische keuzes. Wij kijken naar financiële haalbaarheid en zorgen dat het juiste proces wordt gevolgd voor draagvlak en de uitvoering.
Translyse B.V. maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement