Community-based Virtual Power Plant

interreg

Community-based Virtual Power Plant

Opdrachtgever: Duurzame Projecten Loenen via een Interreg programma Europese Unie

Omschrijving: Dit betreft een 2 jarige opdracht aan Translyse voor het realiseren van een community- based Virtual Power Plant voor de stakeholders van Loenen (gemeente
Apeldoorn). Hiermee wordt een verdere stap gezet in het energieneutraal maken van het dorp door het aansturen van zon-PV productie en gebruik door onder andere de aangesloten huishoudens. Naast uitdagingen op het gebied van techniek en regelgeving, is ook het sociale aspect belangrijk.
Verdere onderdelen van het project zijn het oprichten van de Energie Coöperatie Loenen (ECL U.A.) en de ontwikkeling van zo’n 1,5 MW aan PV op bestaande daken. Projectpartners zijn o.a. TU/e, Qirion en de Gemeente Apeldoorn. De Provincie Gelderland is co-financier.

Meer informatie is te vinden op:

3logo-a4-doc

Kunnen wij u helpen?

Wij helpen u grip krijgen op ingewikkelde materie en bij het maken van de juiste technische keuzes. Wij kijken naar financiële haalbaarheid en zorgen dat het juiste proces wordt gevolgd voor draagvlak en de uitvoering.
Translyse B.V. maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement