Diensten
klimaatverandering

Onze kennisgebieden

Translyse heeft kennis van de gehele energieketen: Van opwek tot gebruik en is actief betrokken bij de energietransitie, zowel nationaal als internationaal. Wij hebben hanteren een effectieve combinatie van inhoud én proces met oog voor alle stakeholders. Met bottom-up projecten hebben wij veel ervaringen, hands-on aanpak zorgt voor voortgang en draagvlak.

Onze werkwerkvelden

Omdat energietransitie vele stakeholders kent, heeft Translyse ervaring met diverse partijen zoals: Gemeentelijke en provinciale overheden, bedrijven en Maatschappelijke instellingen (woning- en energiecoöperaties, scholenkoepels, wijk of intermediaire instellingen).

Onze diensten

Wij bieden diverse diensten aan die gebaseerd zijn op grondige technische-, markt-, commerciële- en regulatorische kennis van de energiewaardeketen.
Wij onderscheiden ons in het creëren van goed draagvlak met aandacht voor het lokale proces, transparantie en feiten. Onze dienstverlening heeft meer dan 30 jaar fundering in de techniek en business van de energieketen en omvat strategie, uitwerking en realisatie van duurzaam energiebeleid.

Wat wij doen

Verkennen transitiemogelijkheden
 • Slim netwerk gebruik inclusief opslag
 • Potentieel voor verwarming zonder aardgas
 • Rol en potentieel van zon-PV projecten
 • Energiebesparing en haalbaarheidsstudies
opzetten energiecoöperaties en andere organisatievormen
 • Informatie en inrichten participatie proces
 • Communicatie strategie
 • Project- en programmamanagement
begeleiden duurzame opties
 • Business cases, projectplan, selectie,
  aanbesteding en realisatie van Zon-PV projecten
trainingen (ook in-house)
 • 2-daagse training Energietransitie
 • Maatwerk trainingen

Onze inzet is de “FIETS”

Een ogenschijnlijk traag maar uiterst duurzaam vervoermiddel dat beweging op gang brengt. Binnen Translyse de acronym van een doordachte aanpak en een goed werkbaar model om de juiste keuzes te maken in het realiseren van energietransitie (-projecten)!

FIETS staat voor de volgende aspecten binnen projecten:

Financiën: hoe is de financierbaarheid
Institutioneel: wie speelt welke rol
Ecologisch én Economisch: verantwoord voor milieu en financieel haalbaar
Technisch: welke technische opties zijn geschikt
Sociaal: wat is de impact voor de gebruiker en omgeving

De elementen uit FIETS zijn potentiële hobbels/succesvoorwaarden (activeringsenergie), die moeten worden geregeld (m.n. onzekerheid verkleinen) om het proces succesvol te laten verlopen. Daarna moet het in principe vanzelf gaan…

Translyse B.V. maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement