Verduurzaming landgoed Reuversweerd

Verduurzaming landgoed Reuversweerd

Opdrachtgever: Buitenplaats Reuversweerd B.V.

Omschrijving: Huis Reuversweerd en de naastgelegen boerderij zijn rijksmonumenten in Brummen. Het huis stamt uit 1830 en is gebouwd in empirestijl. In 1921 werd het landhuis uitgebreid, waardoor er een L-vormige plattegrond ontstond.
In de tweede wereldoorlog en latere verwaarlozing werden het huis en de boerderij flinke schade toegebracht. Toch bevat het huis vandaag de dag nog altijd een rijk interieur met vele bijzonderheden: fraai gedecoreerde stucplafonds, marmeren schouwen, parketvloeren, luxe behang uit de bouwperiode, lambriseringen en muurlijsten. De nieuwe eigenaar van Reuversweerd wil het kasteel en het omliggend park zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat restaureren. Translyse is gevraagd om daarbij de energievraag zo duurzaam mogelijk in te vullen met lokale duurzame opwek.

Kunnen wij u helpen?

Wij helpen u grip krijgen op ingewikkelde materie en bij het maken van de juiste technische keuzes. Wij kijken naar financiƫle haalbaarheid en zorgen dat het juiste proces wordt gevolgd voor draagvlak en de uitvoering.
Translyse B.V. maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement