Wattflex

Wattflex

Opdrachtgever: RvO
Omschrijving: Via het project Wattflex zetten we een stap richting een nieuwe coöperatieve partij op de energiemarkt, de coöperatieve aggregator. Die moet coöperatieve elektriciteitsproductie en verbruik bundelen om zo een betere positie op de energiemarkt te krijgen voor onze sector.
Er wordt steeds meer stroom opgewekt met zon en wind. Die leveren stroom zolang de zon schijnt en de wind waait, en dat is niet altijd wanneer de vraag groot is. Om te zorgen dat er stroom geleverd wordt op het moment dat er vraag is, wordt het steeds belangrijker om regelbaar, flexibel vermogen aan te bieden. Sterker nog, op termijn is alleen duurzame opwek onvoldoende rendabel, verwachten wij, terwijl er nieuwe manieren van geld verdienen ontstaan via het handelen op de flex- en onbalansmarkt.

Als coöperatieve sector moeten we daarom voorsorteren op de toekomst waarin flexibiliteit steeds belangrijker wordt. Via het project Wattflex maken we een blauwdruk voor een coöperatieve aggregator, een partij die opwek van energiecoöperaties (en huishoudens) kan bundelen en aanbieden op deze markten. In deze pilot wordt bekende technologie geschikt gemaakt en met nieuw te ontwikkelen software gekoppeld aan batterijen en vervolgens op basis van praktijktesten doorontwikkeld.

Kunnen wij u helpen?

Wij helpen u grip krijgen op ingewikkelde materie en bij het maken van de juiste technische keuzes. Wij kijken naar financiële haalbaarheid en zorgen dat het juiste proces wordt gevolgd voor draagvlak en de uitvoering.
Translyse B.V. maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement